Και νέα γραφειοκρατική ταλαιπωρία της “Ελληνικής Φύσης”;

Πριν από λίγες μέρες με τους νεκρούς μας ακόμα ακαταγράφητους, η φύση μας έστειλε ένα οδυνηρό εθνικά μήνυμα με τις πλημμύρες για τις πολλαπλές μας αμέλειες και αστοχίες στη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

Εισαγωγές από Τουρκία. Ο δούρειος ίππος για την καταστροφή της Ελαιοκομίας



Mεγάλος ο κίνδυνος που διατρέχουν όλες αυτές οι καλλιέργειες στην χώρα μας από την ανεξέλεγκτη εισαγωγή φυτών καρυδιάς, αλλά και αμυγδαλιάς πλέον, Τούρκικης προέλευσης κάνει λόγο ο

Γλυκοπατάτα, ένα φυτό ευλογημένο


Ήταν πριν πεντακόσια περίπου χρόνια, όταν, οι Ισπανοί κατακτητές, έφερναν μαζί τους ένα καινούργιο φυτό από τη Λατινική Αμερική, ως δώρο για τη βασίλισσα τους, μαζί με τα άλλα λάφυρα.

Απαγορεύεται η συλλογή μανιταριών με χρήση εργαλείων


Με αφορμή τις αναμενόμενες εξορμήσεις του κοινού στα βουνά για συλλογή μανιταριών είναι ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι πολλοί συλλέκτες στην προσπάθεια τους να είναι πιο αποτελεσματικοί

Πόσο κοστολογείται ένα βουνό;


Ένα από τα κυρίαρχα θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών αφορά την προσπάθεια κοστολόγησης των περιβαλλοντικών προβλημάτων, αρχικά, και εν συνεχεία και της ίδιας της φύσης, με στόχο την καλύτερη προστασία της.

Νέες προοπτικές από συστήματα κηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων σε ελεγχόμενες συνθήκες

Διέξοδο, αλλά και σημαντικό παράγοντα νέων θέσεων εργασίας, ακόμη και για τις περιοχές που παραδοσιακά έχουν σχέση μόνον με μεγάλες καλλιέργειες, μπορεί να αποτελέσει η παραγωγή κηπευτικών και ανθοκομικών προϊόντων σε ελεγχόμενες συνθήκες, τόνισε ο διευθυντής

Υπέροχος… βυθισμένος κήπος!


Η περιοχή στα νοτιοανατολικά της Νότιας Αυστραλίας, κοντά στο όρος Gambier, είναι γεμάτη με πολλά ηφαιστειακά και καρσικά χαρακτηριστικά όπως ηφαιστειακούς κρατήρες, λίμνες, ασβεστολιθικές σπηλιές αλλά και καταβόθρες.

Τι είναι το κεφίρ;


Το κεφίρ, ένα άγνωστο προϊόν στο ευρύ κοινό προϊόν, αλλά με ορκισμένους οπαδούς μπήκε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ από μεγάλες εταιρείες γαλακτομικών και διεκδικεί τη θέση του και στα ψυγεία της κουζίνας μας.